Tag Archives: brief

Koningin Maxima is verdwaald

Poppen: Koningin Máxima, Jan Klaassen, Agent Snorremans, Katrijn, Barendje Boef
Decor: Straat met op de achtergrond een paleis; keuken
Spullen: Brief met zegel

Een huilende Koningin Máxima komt op Ze vertelt de kinderen dat ze verdwaald is. Waar is nou toch het paleis? Huilend gaat ze weer weg.

Daar heb je Agent Snorremans. De kinderen vertellen dat Koningin Máxima er juist was en dat ze verdwaald is. Agent Snorremans gaat erachteraan.

Jan Klaassen komt aangelopen, weer wordt er door de kinderen verteld wat er aan de hand is. Jan wordt er een beetje zenuwachtig van. Koningin Máxima is ook zo mooi! Gauw aan Katrijn vertellen.

Katrijn is in de keuken bezig ze heeft juist een heerlijke taart gebakken. Als ze hoort wat er gebeurd is geeft ze Jan de opdracht Koningin Máxima te helpen en ze mag dan eerst tot rust komen in de keuken van Jan en Katrijn.

Jan gaat weer op pad. En gelukkig vindt hij haar gauw. Samen naar Katrijn.

Dan komt agent Snorremans er weer aan. Hij vraagt zich af of de kinderen hem voor de gek houden. Ze vertellen dat Koningin Máxima nu bij Jan Klaassen en Katrijn is. Daar gaat hij direct naar toe.
Koningin Máxima is alleen in de keuken als agent Snorremans aankomt. Ze wil weer graag naar huis en gaat met hem mee. Koningin Máxima geeft agent Snorremans de opdracht dat hij Katrijn en Jan een brief moet geven, waarin staat dat ze de volgende dag op visite mogen komen in het paleis.

Agent Snorremans gaat op pad. Hij legt de brief even neer, hij heeft jeuk op zijn hoofd. Als hij klaar is met krabben. Is de brief verdwenen. Barendje boef heeft hem namelijk gepikt! Er volgt een achtervolging. Gelukkig heeft Agent Snorremans hem gauw te pakken. Eerst die akelige Barendje achter de tralies en dan snel naar Jan en Katrijn.

agentkatrijnboef

Jan Klaassen en de brief van de koning

Poppen: Jan Klaassen, postbode
Decor:  Straat
Spullen: Brief met zegel en lint

Jan Klaassen zit zich een beetje te vervelen. Hij moppert dat er tegenwoordig helemaal niks leuks meer gebeurd. Wat zal hij toch eens gaan doen. Katrijn heeft vast allerlei lastige karweitjes. Jan besluit maar eens een wandelingetje te gaan maken.

Dan komt de postbode op en heeft een grote envelop onder zijn arm. Hij gaat hem uitgebreid bekijken. Een brief van de koning voor Jan Klaassen en Katrijn. De postbode is jaloers, zo’n brief zou hij ook wel willen hebben. Hij neemt de brief mee naar huis en zegt dat hij zijn eigen naam er wel op gaat zetten.

Jan komt weer op, hij is lusteloos en verveelt zich.

De kinderen vertellen van de postbode. Jan gelooft het bijna niet, waar is de postbode nu? Samen roepen ze de postbode. Die komt op zonder envelop. Eerst ontkent hij, maar de kinderen zeggen dat het echt waar is. Dan weet Jan hem te overtuigen de envelop terug te geven. Misschien staat er wel in dat Jan de tuin van de koning moet opknappen. Of dat Katrijntje een taart moet bakken. Of misschien wel een akeliger klusje. De postbode haalt snel de envelop. De postbode is wel nieuwsgierig, Jan gelukkig ook. Hij maakt de brief open en hij leest: Lieve Jan en Katrijn, de koningin en ik willen een paar dagen op reis. Zouden Katrijn en jij zolang koning en koningin willen zijn? Groetjes, de koning.
De postbode is helemaal vol van verbazing. Als hij bij is gekomen van dit bericht kijkt hij weer naar Jan. Jan begint te giechelen. Rare postbode, het was maar een geintje! In de brief staat iets anders: De koning vraagt of Jan  hout wil hakken en het gras wil maaien. De postbode mag wel helpen, hoor, vindt Jan. Maar daar heeft hij geen tijd voor en verdwijnt. Jan is blij met de brief. Want werken bij de koning is altijd heel prettig. Hij krijgt daar altijd veel lekkers!

jan_klaassenagent